Wasserij

Voordat uw schone en frisse beddengoed weer op uw bed ligt, gaat er een intensief wasproces aan vooraf om tot het beste resultaat te komen. Rontex besteedt veel aandacht aan de reiniging van beddengoed, tafellinnen, etc. Bij binnenkomst zorgen wij ervoor dat het wasgoed wordt voorzien van een merk. Op deze manier voorkomen wij dat u wasgoed mist als u het weer komt ophalen of dat er wasgoed van u bij een andere klant terecht komt en andersom. Vervolgens scheiden wij het witte wasgoed van het gekleurde wasgoed aangezien dit niet gezamenlijk maar apart van elkaar wordt gereinigd om verkleuring te voorkomen.

De hoeveelheden wasgoed welke wij wekelijks reinigen, gaan niet via een normale wasmachine. Voor de reiniging van het wasgoed worden geavanceerde en efficiënte machines gebruikt. Een belangrijk onderdeel naast het reinigen van het wasgoed, betreft het vouwen van het wasgoed. Hiervoor maken wij gebruik van een zogenaamde mangel. Deze zorgt ervoor dat de kreukels uit het wasgoed verdwijnen en dat het wasgoed strak wordt gevouwen. De laatste stap betreft het inpakken van het wasgoed zodat u het schone en frisse pakket makkelijk kunt meenemen naar huis. Eenmaal thuis zult u de geur en de kwaliteit van het schone en frisse wasgoed nog steeds ervaren!

Wasserijen hebben vaak nog het imago ‘milieuonvriendelijk’ door het gebruik van schadelijke wasmiddelen, hoog energieverbruik en verspilling van water. De laatste jaren is de gehele branche intensief bezig geweest om dit imago te verbeteren. Door gebruik te maken van efficiënte en kwalitatief hoogwaardige machines is het energieverbruik drastisch verlaagd. Water wordt steeds vaker hergebruikt en ook de wasmiddelen bevatten steeds minder stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Rontex probeert met maatschappelijk verantwoord ondernemen hier ook zijn steentje aan bij te dragen.