Stomerij

Naast de methode wassen is er nog een andere methode om kleding en andere artikelen te reinigen; chemisch reinigen. Dit heeft ermee te maken met dat bepaalde stoffen die gebruikt worden in bijvoorbeeld kleding, geen water verdragen en dus ook niet gewassen kunnen worden. Bij het chemisch reinigen wordt er een oplosmiddel gebruikt en dit middel lost vuil op tijdens het reinigingsproces. Hierbij komt er geen water aan te pas. In de volksmond praat men vaak niet over chemisch reinigen maar over stomen. Tijdens het reinigingsproces wordt er echter geen gebruik gemaakt van stoom. Dit gebeurt pas bij de afwerking van de kleding in de vorm van persen en strijken.

Hoe weet u of het kledingstuk dat u draagt chemisch gereinigd moet worden? Deze kleding is te herkennen in het was etiket aan de hoofdletter P met een cirkel eromheen. U kunt de kleding inleveren bij Rontex. Wij zorgen er vervolgens voor dat de kleding wordt gereinigd waarbij wij een zo’n optimaal mogelijk resultaat proberen te verkrijgen. Zitten er specifieke vlekken in uw kleding? Ons advies is om niets zelf aan de vlek te doen en de kleding onbehandeld bij ons in te leveren. De kans is dan het grootst dat dat wij de vlek weer uit de kleding krijgen. Op het moment dat u de kleding bij ons inlevert, wordt deze gelabeld. U krijgt op deze manier na de reiniging ook echt uw eigen kostuum of rok terug en niet die van iemand anders. Hecht u waarde aan een plooi in uw pantalon? Geen probleem, deze wordt handmatig in de pantalon gestreken.

Stomerijen moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. De term chemisch reinigen wekt de indruk dat dit geen positieve bijdrage levert op het milieu. Er wordt echter gebruik gemaakt van milieuvriendelijke producten. Deze producten werken ontvettend en verstevigend. Op die manier blijft uw colbert, pantalon of rok de mooie vorm houden. Twijfelt u of uw kledingstuk chemisch gereinigd moet worden? Neem dan gerust contact met ons op om navraag hierover te doen. Ook voor artikelen van leer en suède is ons advies om deze altijd professioneel te laten reinigen. Wij helpen u hier graag mee zodat het artikel nog jaren gedragen kan worden.