Al ruim negentien jaar is Wasserij Stomerij Rontex een begrip in Zwolle en omstreken. Op 1 januari 1998 opende Wasserij Stomerij Rontex de deuren van haar winkel aan de Hogenkampsweg in Zwolle. Tot op heden bevindt de winkel van Rontex zich nog steeds op dezelfde plek. Vanuit Zwolle is Rontex haar werkgebied in de loop der jaren steeds verder gaan uitbreiden. Met de komst van depots in verschillende plaatsen rondom Zwolle, konden steeds meer mensen gebruik maken van de diensten van Rontex.

Rontex is in ontstaan uit Wasserij Stomerij Dellen-Wuyts. Dellen-Wuyts was een bekende wasserij / stomerij in Zwolle van de familie Dellen en de familie Wuyts. De huidige eigenaren van Wasserij Stomerij Rontex waren toen ook werkzaam binnen Dellen-Wuyts. Na een aantal jaar besloot de familie Dellen het bedrijf te verkopen aan een wasserij in Elburg. Uiteindelijk is Dellen-Wuyts failliet gegaan.

Een andere grote wasserij / stomerij genaamd Rentex besloot het failliete Dellen-Wuyts te kopen. Na een jaar besloot Rentex het bedrijf echter toch weer te verkopen aangezien ze zich meer wilden richten op bedrijven en de winkel in Zwolle paste niet in dat plaatje. Voor de huidige eigenaren was dat het moment om het bedrijf over te kopen van Rentex. De huidige eigenaren hadden al een aantal jaar ervaring opgebouwd en ze waren op dat moment klaar voor het zelfstandig ondernemerschap.

Aangezien Rentex inmiddels al wel veel bekendheid had verworven in Zwolle, besloten de huidige eigenaren eerst nog een jaar de naam ‘Rentex voorheen Dellen-Wuyts’ aan te houden. Hierdoor bleven veel van de huidige klanten van Rentex nog steeds klant. Daarnaast had Rentex ook al een netwerk met een aantal depots opgebouwd. Sommige van hen zijn op dit moment nog steeds een depot van Wasserij Stomerij Rontex.

Uiteindelijk hebben de huidige eigenaren besloten om de naam te veranderen naar Wasserij Stomerij Rontex en onder deze naam is het bedrijf nog steeds actief in en rondom Zwolle. Het netwerk met depots is in de loop der jaren gestaag uitgebouwd waardoor Wasserij Stomerij Rontex voor steeds meer mensen toegankelijk is geworden. Daarnaast zijn er ook steeds meer relaties met bedrijven opgebouwd. Op deze manier is Wasserij Stomerij Rontex in het verleden al een succesvolle organisatie gebleken en hoopt zij dit in de toekomst door te kunnen zetten.